Portfolio

PORTFOLIO WINDMEE ADVIES

Laat je inspireren door andere community’s

Inmiddels hebben we een breed portfolio aan organisaties mogen helpen. Waar lijkt jouw organisatie op?

APP CORONACHECK

De apps CoronaCheck en CoronaCheck Scanner zijn ontwikkeld door het ministerie VWS. De apps hadden niet tot stand kunnen komen zonder de hulp van tientallen experts, ervaringsdeskundigen en een grote open source community van burgers die heeft meegekeken en getest tijdens de ontwikkeling.

meer over stakeholders community’s

WONINGCORPORATIE HABION

De strategie van Habion is er op gericht om als
partner van kwetsbare ouderen, hun
familie en de lokale samenleving, het eigenaarschap van de gebouwen steeds meer in handen van de lokale samenleving en bewoners te geven. Habion werkt daarbij samen met burgerinitiatieven, zorgpartners en de gemeente.

Liv inn is een concept dat voortkomt uit jarenlang experimenteren en leren. Een Liv inn is een gebouw waar bewoners samen een community vormen om zo lang mogelijk zelfstandig met elkaar te blijven wonen.

meer over stakeholders community’s

“Eva is klantgericht, goed in het opbouwen van community ‘s, out of the box denker en bovenal een fijne pro actieve “collega” ! ik heb vele malen met haar samengewerkt en met ontzettend veel plezier.”

Els van Betten, transformatiemanager Habion

Project: Mooi Leven Oslostraat Almere

Storytelling

Hoe zorg je ervoor dat een straat, waar de reguliere communicatiekanalen van gemeente en woningcorporatie niet toereikend zijn, toch een community wordt?

Lees het hier

COACHBUREAU TALENTCOACH

Elke dag met plezier naar je werk. Dat wil jij toch ook? Maar misschien ben je werkloos geraakt en twijfel je aan je talenten. Of misschien heb je je leven niet (meer) goed op de rit. Talentcoach weet dat het soms moeilijk is maar wij geloven ook in mogelijkheden. Samen met een loopbaancoach van Talentcoach ga je aan de slag zodat je een nieuwe start kunt maken. Na het programma blijf je verbonden via de warme community.

meer over mkb-community’s

SEKSSHOP LET’S PEEP

Let’s Peep heeft als missie om schaamte door vrouwen rondom seksuele verlangens te doorbreken. Deze female-owned business is niet zomaar een ‘adult shop’. Let’s Peep staat voor een positieve kijk op seks en lust.

meer over mkb-community’s

“Wat een feest om zo met elkaar van gedachte te wisselen en veel van je te leren! Thanks a millon Eva, wij kunnen aan de slag!”

Astrid van der Hoeven, oprichter en directeur Let’s Peep

GGD HOLLANDS NOORDEN

Verbeteren en versnellen met de hele organisatie. Hoe doe je dat? Met de hele organisatie natuurlijk. In een programma van verschillende iteraties bouwden we met multidisciplinaire werkgroepen, oftewel met telefonist tot en met kinderarts, aan prototype-oplossingen. De oplossingen werden meteen in gebruik genomen op de jaarlijkse studiedag. Eén van de voorbeelden is een communicatietool waarmee medewerkers elkaar voortaan makkelijker kunnen vinden.

meer over interne community’s

WARMTENET OOGVOORWARMTE

Het doel van Oog Voor Warmte is om de jaren-30-woningen uit de deelnemende straten op een lokaal warmtenet aan te sluiten en daarmee uiteindelijk de woningen gasloos te maken. De basis van de techniek is een duurzaam warmtenet dat wordt gevoed door aquathermie uit het naastgelegen Merwedekanaal. Oftewel, een innovatief lokaal buurtbedrijf waarvoor draagvlak bij de bewoners essentieel is.

We hebben met de innovatieve aanpak de 1e prijs van Expeditie Warmte gewonnen! De wijk is nu bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting worden de eerste woningen over circa 2-3 jaar aangesloten op het nieuwe lagetemperatuur warmtenet.

meer over mkb-community’smeer over stakeholders community’s

“Projectmatig werken, ik dacht niet dat ik dat kon. Maar wel dus! Trots op wat we hebben bereikt.”

Verpleegkundige GGD Hollands Noorden, deelnemer werkgroep

Lees verder over community’s

Wil je inzoomen op één van de typen community’s? Lees meer op de volgende pagina’s…

Stakeholders community

  • grote en kleine organisaties
  • maatschappelijke vraagstukken
  • integrale oplossing
  • draagvlak
lees meer

interne community

  • grote organisaties
  • roze olifanten aanpakken
  • commitment
  • uitvoering strategie
lees meer