OVER WINDMEE

VISIE OP INNOVATIE

Eva van Sloten over communities:

“Ontwikkelen en verbeteren met iedereen aan boord. Geïnspireerde medewerkers en meewerkende klanten. Samen datgene doen wat er echt toe doet. Om dat te bereiken moet je samenwerken als community.

Ik bouw inmiddels meer dan 7 jaar communities. Dat doe ik omdat ik zie hoe goed communities werken. Hoe goed ze bij onze menselijke psychologie passen. Wat een gave resultaten ze behalen.

In een community wordt alle kennis en ervaring ingezet. Communities zijn maximaal wendbaar. Medewerkers en klanten denken mee, ook als het even tegen zit. Maar het is ook gewoon heel leuk om als community te werken! Dat is omdat je sneller de doelen bereikt die er écht toe doen. Daar doe je het voor, toch?!

Wat is een community? Een community is een wendbare groep mensen die samenwerkt naar een doel. In de community is alle expertise om het doel te bereiken aanwezig. Samen wordt geleerd, ontwikkeld en verbeterd.

Het doel kan klein of groot zijn. Het gaat erom dat het doel er écht toe doet. Wat zijn nieuwe doelen die jouw organisatie de komende tijd wil bereiken? Waarschijnlijk kan dat doel worden opgepakt als community. Met name voor ontwikkel-, verbeter- en implementatievraagstukken is de community interessant.”

NEEM CONTACT OP

Waarom anderen kozen voor een community aanpak

Altijd fijn om te weten wat anderen zeggen.

“Woningcorporatie de Alliantie, gemeente Almere en Philadelphia werken samen aan een nieuw idee voor de Oslostraat in Centrum Buiten. Er komen twintig woningen beschikbaar voor mensen met een licht verstandelijke handicap. Zo wonen straks verschillende groepen mensen samen in de Oslostraat. Hoe het samenleven vorm gaat krijgen, is aan de bewoners en de buurt zelf.

Ontwikkeling nieuw woonzorgconcept

Alliantie, gemeente Almere en Philadelphia

“De vraag naar ouderenhuisvesting neemt in rap tempo toe. Het is onze missie om alle ouderen een veilig en comfortabel thuis te bieden. Habion creërt daarin woonvormen die aansluiten bij de huidige woonwensen van ouderen. Dit doen we door bewoners, buurt, lokale  ondernemers en overige betrokken organisaties vanaf de start erbij te betrekken.”

Ontwikkeling nieuwe woonvorm

Habion

“We zien in de zorg en de wijkaanpak steeds complexere problemen ontstaan, waar vele organisaties bij betrokken zijn. Die problemen hebben geen standaard oplossing. Deze problemen vragen om samenwerking tussen organisaties, die van oudsher tegenover elkaar staan. Zij worstelen met dezelfde problematiek, maar zijn wel degelijk onderdeel van de gezamenlijke oplossing.

Ontwikkeling nieuwe organisatie

!WOON

Een aantal van onze klanten

Voor hen bouwden wij communities – of leverden wij maatwerk: