BLOG

De nieuwste blog berichten

Hieronder vind je de nieuwste blog berichten over communities en alles wat daarmee te maken heeft. Wil je je abonneren op de nieuwsbrief? Scroll dan even door naar beneden, daar vind je een inschrijfknop.

Community Manager voor app CoronaCheck

Januari 2021 luidde de start van een hele mooie, nieuwe opdracht voor mij. Ik werd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevraagd als Community Manager voor de app[…]

Read more
Cocreatie in een community

De kracht van cocreatie

Cocreatie is een gezamenlijke inspanning. Het gaat erom dat mensen samenkomen om samen iets nieuws en anders te creëren. Cocreatie heeft vele voordelen, waaronder: betere producten, hogere kwaliteit, hogere klanttevredenheid en meer betrokkenheid van werknemers.

Read more

Draagvlak als voordeel van een community

“Wat goed gedaan!” hoor je menig ouder enthousiast roepen als hun kleuter aankomt met een kras kunstwerkje. Wanneer een bedrijf ook een poging gedaan een creatie op de markt te[…]

Read more
Influencers als voorbeeld van sociale bewijskracht

Sociale Bewijskracht: Benut als bedrijf de sociale aard van mensen

Mensen zijn sociale dieren. Het liefste kijken we wat een ander doet, voordat we iets zelf doen. Dit gedrag is één van de overtuigingsprincipes van Cialdini: Sociale bewijskracht. 

Read more
Blinde vlekken voorkom je door jouw community te betrekken

Kwalitatieve oplossingen door blinde vlekken te voorkomen met community

Ben je ook wel eens benieuwd waar die persoon tegenover je aan denkt op dat moment? Hoewel je een poging kan doen om je in iemand te verplaatsen ben je nooit zeker van de gedachtes en gevoelens van een ander.

Read more

Open werken, hoe werkt dat? – Vanuit het perspectief van community manager CoronaCheck

Op 10 juni vond de Meetup ‘Open werken, hoe werkt dat?’ plaats waar ik één van de sprekers was. Deze werd georganiseerd door Code4NL, de Nederlandse community van developers en designers.

Read more
Positieve storytelling voor een lokale community

Positieve storytelling voor een lokale community

Als communitybuilder speelde Eva van Sloten een belangrijke rol in het onderling verbinden van bewoners, ondernemers en andere partijen in en rond de Oslostraat.

Read more

Over Growth Hacking – De Pirate Funnel

Growth hacking. Een term die steeds vaker wordt gebruikt… Maar wat is het nou eigenlijk? Een growth hacker houdt zich bezig met de groeistrategie van een bedrijf.

Read more

Over Growth Hacking – Activation

Onder Activation valt alles waarbij de (potentiële) klant een belangrijke stap neemt richting jouw organisatie.

Read more