6 Brainstorm Missers: Welke Herken Jij?

6 Brainstorm Missers: Welke Herken Jij?

Brainstormen missers technieken procesbegeleiding

Ik dacht vroeger altijd dat ik niet creatief was. Van een werkvorm als brainstormen klapte ik meteen dicht. Nou, dan werkt brainstormen inderdaad niet!

Als organisatiepsycholoog heb ik mij verdiept in hoe brainstorming wél goed werkt. Want met de juiste technieken wordt elke brainstorm een succes. Niet alleen de creatiefste (of de mondigste) deelnemer denkt mee, maar echt iedereen. Als je deze technieken gebruikt, blijkt dat zelfs iemand die “niet creatief” is, een hoop nieuwe invalshoeken mee brengt! En kan ik vol overtuiging zeggen: iedereen is creatief! (Zelfs jij en ik! 😄)

Hieronder heb ik zes veelvoorkomende brainstorm missers op een rij gezet. Misschien herken jij er ook wel eentje uit de praktijk!

1. Tunnelvisie

De eerste persoon geeft zijn creatieve idee, en vervolgens denkt iedereen door op dat ene idee. Daardoor vergeten die anderen hun oorspronkelijke eigen ideeën, want zo lang kunnen wij deze niet vasthouden. Daardoor gaat iedereen vervolgens door op dezelfde route.

2. Coördinatieproblemen

Je wilt natuurlijk niet door elkaar heen praten. Vervolgens wacht iedereen in de brainstorm rustig op zijn beurt, waardoor veel mensen hun ideeën alweer vergeten zijn tegen de tijd dat zij aan de beurt zijn. Dat hebben we soms niet eens door, maar is wel wat er gebeurt. Andere mensen zijn wat introverter, en voorkomen stilletjes dat zij aan de beurt komen. Oftewel verkeerde coördinatie van de werkvorm leidt tot grote productiviteitsverliezen.

3. Te weinig denktijd

De één heeft meer tijd nodig dan de ander om een nieuw idee te bedenken. Veel brainstorms zijn erop gericht dat je meteen je idee roept, zodra je het bedenkt. Terwijl dit idee geroepen wordt, luistert de rest van de groep natuurlijk ook. Dit maakt dat de tijd om echt zelf na te denken wordt geminimaliseerd. De wat ‘langzamere’ denkers, denken daardoor niet mee.

4. Hippo-effect

Hippo staat voor: “Highest Paid Person’s Opionion”. Dit effect houdt in dat degene die de leiding heeft (en vaak ook het meest wordt betaald) onbedoeld alle andere goede ideeën de ruimte ontneemt. Dit gebeurt niet doelbewust. Maar anderen respecteren deze mening onbewust meer, waardoor dit de ideeën zijn die worden opgevolgd. Terwijl ze niet per se het beste zijn.

5. Deelangst

De één is super creatief en weet dit van zichzelf. Anderen voelen zich minder zelfverzekerd over zijn of haar creatieve kwaliteiten. Dit weerhoudt deze personen ervan hun ideeën te delen, zelfs als ze heel goed zijn! In de meeste brainstorms wordt het zo ingericht dat idee en bedenker steeds aan elkaar gekoppeld zijn. Hierdoor voelt niet iedereen zich even vrij om ideeën te delen.

6. Opbrengst illusie

Dit principe houdt in dat één persoon tevreden is met 5 ideeën uit een brainstorm. Wanneer twee mensen samen brainstormen, zijn ze tevreden met 8 ideeën (oftewel: 4 per persoon). Wanneer tien mensen brainstormen, zijn ze al hartstikke tevreden met een opbrengst van 20 ideeën (oftewel: 2 per persoon). Hoe meer deelnemers, hoe minder productief iedere persoon wordt. Maar men voelt zich wel minstens zo productief!

Welke brainstorm misser(s) herken jij uit je eigen werk?

#creativiteit #brainstorm #werkvorm #organisatiepsychologie #snellerenleuker

Deel dit bericht